Practică de accesare a stării de flow prin Dans Somatic

Starea de flow, după cum și ultimele studii o spun este o stare meditativă, de curgere și ușurință în care grijile minții dispar și sunt înlocuite cu deschidere, receptivitate și vitalitate.

Scopul practicilor somatice este de a reconecta, prin atenția la corp, părți din creier care sunt deconectate sau disociate. În loc să mergem în afară noastră pentru a căuta soluții, învățăm să relaționăm cu părți inconștiente ale creierului, cu sistemul nervos și cu corpul.

 

Dansul Somatic este o practică de mișcare kinestezică care se focusează pe creșterea vocabularul de mișcare și a conștiinței corporale prin explorarea detaliată și focusată a corpului în mișcare.
Poate folosi indicații pentru a mișca anumite părți ale corpului (încheieturi, mușchi) în feluri specifice sau poate invita spre mișcare improvizată prin imagerie. Dansul Somatic te ajută să interacționezi într-un mod creativ cu procesele emoționale, fizice și cognitive. Îți permite să explorezi în siguranță și să exprimi ceea ce nu poți spune în cuvinte.

Practica durează 16 minute. Enjoy!