top of page
output-onlinepngtools.png

Dans cu natura

"Când te scufunzi în lumea naturală, hoinăreÈ™ti puÈ›in prin peisajul sufletului tău"                                                                                                                                                                - Andreas Weber

Ce e dans cu natura?

Dans cu natura este o practică focalizată pe conștientizarea relației pe care o avem cu natura si cu noi înșine folosindu-ne de corp și prezența naturii. Atunci când ne aducem corpul mai aproape de natură și intrăm în contact direct și fizic cu elementele: cu pământul, cu aerul, cu apa, cu frunzele, cu vietățile, corpul nostru se liniștește, respirația se adâncește și începem să ne simțim ca o parte din  natură. Problemele noastre par a se micșora în comparație cu înălțimea copacilor și vedem cum participăm la ciclul vieții și morții împreună cu celelalte vietăți și că avem locul nostru în familia lucrurilor (Mary Oliver).
Este o practică care deși are o anumită structură este mereu diferită întrucât natura exterioară și interioară sunt într-o continuă schimbare, iar locațiile pe care le folosesc pentru aceste evenimente pot varia. 

De ce să practici dans cu natura?

Observarea naturii ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine lumea interioară, toate procesele pe care le vedem în natură se regăsesc într-o mare măsură și în procesele noastre interioare, pentru că atât prin noi cât și prin lumea organică curge același flux al vieții.Mulți dintre noi devenim tot mai conștienți de deconectarea de natură pe care o trăim la nivel de umanitate și care se poate vedea prin dereglări climatice, schimbări masive ale florei și faunei, epuizarea resurselor pământului și multe altele. Și poate adevărata deconectare este de fapt de adevărata noastră natură; aceea că nu suntem ființe separate de natură, ci care fac parte din ea. Dacă observăm că plantele ne pregătesc și transformă substanțe brute în substanțe nutritive, digerabile de sistemul nostru digestiv, putem spune că ele și spațiul pe care îl ocupă sunt la fel de mult parte din om precum gura, dinții și stomacul. (Silvio Gesell)
Prin conectarea la lumea senzațiilor și a senzualității, ne conectăm și la poezia vieții, la poezia pe care corpul nostru o scrie în ficare zi și la poezia pe care copul pământului ne-o recită dacă ne oprim să o ascultăm.
MulÈ›i dintre noi devenim tot mai conÈ™tienÈ›i de deconectarea de natură pe care o trăim la nivel de umanitate È™i care se poate vedea prin dereglări climatice, schimbări masive ale florei È™i faunei, epuizarea resurselor pământului È™i multe altele. Și poate adevărata deconectare este de fapt de adevărata noastră natură; aceea că nu suntem fiinÈ›e separate de natură, ci care fac parte din ea. Dacă observăm că plantele ne pregătesc È™i transformă substanÈ›e brute în substanÈ›e nutritive, digerabile de sistemul nostru digestiv, putem spune că ele È™i spaÈ›iul pe care îl ocupă sunt la fel de mult parte din om precum gura, dinÈ›ii È™i stomacul. (Silvio Gesell)

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Despre practică

Dans cu natura este o țesătură organică de exerciții de:​

  • grounding

  • imaginaÈ›ie È™i comunicare cu natura

  • accesare a fluidității în corp

  • miÈ™care autentică

Cum poÈ›i să practici dans cu natura?

Poți să ai acces la această practică prin:

  • evenimente live (mai multe detalii pe Fb)

  • sesiune înregistrată pe care o poÈ›i asculta singur în natură (în curând)

IMG_20200710_184700_edited.jpg
bottom of page