top of page

Homecoming

Program de coborât în corp prin practici somatice

5 săptămâni : martie - aprilie 2023

Homecoming FB group (8).png

"I dive into the well of my body and end up in another world

everything I need already exists in me

there's no need to look anywhere else."


~ homebody, Rupi Kaur

Distanța la care trăim de corp este distanța față de care trăim de sinele nostru, de realitatea noastră emoțională și de natura noastră interioară. În separarea creată de societate dintre spirit și materie/biologic, capacitatea noastră de simțire a senzațiilor și emoțiilor a fost pierdută.


Știu din proprie experiență ce însemnă distanța de propriul corp; drumul bătucit de a urca în minte, a rumina și a consuma informații în loc de a simți. Nesiguranța și teama de a simți este ceea ce m-a ghidat ulterior și pe drumul facilitării. Tot ce predau sunt procese pe care le-am trăit și pe care încă le integrez, respirație cu respirație, simțire cu simțire în corpul meu.


𝗛𝗼𝗺𝗲𝗰𝗼𝗺𝗶𝗻𝗴 este un spațiu în care vei primi ghidajul și suportul pentru a te apropia de corpul tău, să îi asculți vocea care îți șoptește mereu prin senzații. Vei găsi un mediu blând și primitor în care să explorezi teme precum siguranța în corp, autocompasiunea, limitele și puterea personală, relația cu creativitatea, plăcerea și curgerea.

Image by Nicole Geri

Acest program te poate prijini să:

image (1) (1).png

❥ te simți mai în siguranță în corpul tău;
❥ înveți cum să îți asculți corpul și cum să te lași ghidată de el;
❥ fi mai în contact cu granițele și puterea personală;
❥ dobândești unelte de reglare emoțională și de procesare a emoțiilor;

❥ să te aduci mai mult pe tine în viața ta;
❥ creezi legături cu alte persoane care sunt într-un proces de reconectare cu propriul corp.

Nu e nevoie de experiență anterioară. E nevoie doar de curiozitate, dorință de explorare, de a simți și de a imagina.

output-onlinepngtools.png

Ce conține programul

❥ 5 sesiuni de grup (2h pentru grupa ONLINE, 2h și 15 min pentru grupa LIVE);
❥ înregistrările sesiunilor de grup dacă alegi grupa ONLINE;
❥ pachetul Homecoming toolkit cu 9 practici și meditații de conectare cu corpul și o sesiune de 45 de minute de Free flow
❥ acces pe viață la toate materialele de mai sus.

DSC_7372.jpg
Image by Nicole Geri

În acest program o să întâlnești

image (1) (1).png

Meditații

Practici Somatice

și explorări din Terapie prin Mișcare și Dans

Dans somatic

Desen intuitiv

Journaling

Sharing

output-onlinepngtools.png

Temele întâlnirilor

1. Siguranță și auto-compasiune
2. Granițe și putere personală
3. Creativitate și plăcere
4. Predare și flow

5. Integrare

Image by Nicole Geri
image (1) (1).png

Despre metodele de lucru

Terapie prin dans și mișcare

Terapia prin Dans și mișcare este o formă de art-terapie, este o combinație între dans și psihoterapie. Se bazează pe ideea că mintea și corpul sunt interconectate, și că o schimbare într-o parte o influențează pe cealaltă. Promovează conștiința, încrederea în sine și exprimarea emoțiilor.


Dans Somatic

Dansul Somatic este o practică de mișcare kinestezică care se focusează pe a crește vocabularul de mișcare și conștiința corporală prin explorarea detaliată și focusată a corpului în mișcare.
Poate folosi indicații pentru a mișca anumite părți ale corpului (încheieturi, mușchi) în feluri specifice sau poate invita spre mișcare improvizată prin imagerie. Dansul Somatic te ajută să interacționezi într-un mod creativ cu procesele emoționale, fizice și cognitive. Îți permite să explorezi în siguranță și să exprimi ceea ce nu poți spune în cuvinte.


Desen intuitiv

Desenul intuitiv face parte din categoria artelor expresive și terapeutice. El poate fi văzut ca un mesaj vizual venit din interior. În cadrul acestui program, ne vom folosi de desenul intuitiv pentru a ne cunoaște mai bine lumea interioară și pentru a intra în conversație cu ea.

Explorările vor fi ghidate în funcție de fiecare temă.

 


Journaling

În acest program de vom folosi de tehnica Journal Speak, creată de terapeuta Nicole Sachs.

Scopul tehnicii este de a scrie adevarul nefiltrat despre cum ne simțim. Fără a cenzura sau edita; încercând să fim cât mai sinceri cu putință legat de ceea ce simțim chiar dacă e rușinos, înfricoșător sau urât. Cele scrise nu sunt citite de altcineva și funcționează pe principiul procesării multitudinilor de trăiri pe care le avem în viața, dar pe care nu avem timp să le simțim.

O dată ce le punem pe foaie, acestea ies din corpul nostru.

Plata
output-onlinepngtools.png

Plata

*Plata nu se returnează decât în caz de anulare a evenimentului.
Te rugăm să te înscrii și să faci plata doar dacă știi că vei participa. În caz că nu mai poți ajunge și ai plătit, îți poți găsi un înlocuitor pentru a nu pierde investiția.

Numărul de locuri este limitat, prioritate în ordinea înscrierii.

Grupa LIVE

(locație: Artelor 5 - Atelier 1, Motilor 102 - restul)

Întâlnirile vor avea loc miercuri 29 martie, 5, 12, 19 și 26 aprilie, între orele 18.30 și 20.45 (2h 15min).
Preț: 550 RON

Posibilitate de plată integrală sau în două rate de 275 RON 
Deadline înscrieri: 27 martie

Grupa ONLINE

Întâlnirile vor avea loc marți, 28 martie, 4, 11, 18 și 25 aprilie între orele 18.30 și 20.30 (2h).
Preț: 480 RON

Posibilitate de plată integrală sau în două rate de 240 RON
Deadline înscrieri: 27 martie

Image by Nicole Geri
image (1) (1).png

𝐂𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞?

 Sunt Cristina Chirnogea. Sunt pasionată de mișcare, dans, fotografie și natură și toate modurile în care acestea se interconectează și ne spun ceva despre viață.


Am o formare în Coaching Cognitiv-Comportamental, în Terapie prin Mișcare și Dans în cadrul UAB din Barcelona și în Mișcare Autentică. Am explorat și continui să explorez cu diferite forme de mișcare și practici de embodiment care mă pun în contact cu mine și cu viața.


Prin proiectul Ritmul Interior facilitez ateliere de mișcare și dans, online și offline, singură și în colaborare creativă cu alte persoane. De asemenea lucrez și în sesiuni individuale de coaching somatic, care au ca și componentă principală ascultarea corpului.

Ce creez e rezultatul propriei mele călătorii dintr-un spațiu cu teamă de senzații și emoții, un spațiu de perfecționism, anxietate și struggle spre un spațiu interior cu mai multă conectare, curiozitate, inspirație, compasiune și sinceritate față de procesele umane.

Te invit să călătorim împreună!

DSC_7667.jpg
output-onlinepngtools.png

"Întâlnirile de grup cu Cristina sunt o oaza de blândețe și acceptare. Ea conține și susține cu ușurință și permite energiilor să se alchimizeze. Eu m-am simțit văzută și primita fără judecată în spațiul creat de ea.
Corpul meu a primit ghidajul Cristinei și fiecare metaforă a rezonat în interior, și-a făcut loc pe undeva sau s-a mișcat așa cum a avut nevoie, însoțită de imagini puternice și senzații noi. Cel mai interesant este ca au apărut conștientizări noi sau vechi care nu s-au mai ascuns printre gânduri, au rămas prezente pentru integrare. Parcă drumul pe care au ieșit la iveală era unul nou și total surprinzător.


În întâlnirile individuale este și mai intens, în relație cu Cristina corpul îmi dezvăluie noi perspective, e ca un joc nou, ca un teritoriu de descoperit ce se dezvăluie cu fiecare întâlnire. Mulțumesc pentru însoțire!"

Anamaria Ratoi, participantă ateliere

bottom of page