Caută

Adicția de perfecțiune„În primul rând, cred că feminitatea este a lua responsabilitatea asupra propriului corp, astfel încât corpul devine expresia tangibilă a spiritului din interior. Pentru acei din noi care am trăit viața în cap, acesta este un proces lung, dificil și agonizant, pentru că în încercarea de a ne înmuia și elibera mușchii, eliberăm de asemenea și frica, furia și durerea care au fost îngropate acolo, probabil de la sau înainte de naștere. În interiorul nostru găsim un animal aproape mort de foame și maltratare. Pentru că a fost pedepsit atât de mult timp, se comportă la început ca o sălbatică și neurotică creatură care nu a cunoscut iubirea. Dar pas cu pas devine prietenul nostru, și pentru că înțelege instinctele mai bine decât noi, devine ghidul nostru pentru un mod de viața natural-spiritual.” Marion Woodman – Addiction to perfection


Marion Woodman, a fost prima psihinalistă Jungiană care pe lângă munca verbală, a dezvoltat o serie de ateliere de body work. Deși am aflat despre ea, în ziua în care a murit, a devenit pentru mine o mare sursă de inspirație. Munca ei mă ajută să înțeleg mai bine relația dintre contractura corpului și modul în care trăim, și cum de multe ori sentimentul de a fi contractat corporal și ca atitudine este singura variantă familiară și care ne face să ne simțim în siguranță. Să ne relaxăm ar însemna cum spune citatul de mai sus, să simțim tot ce se întâmplă mai jos de cap, iar asta poate să fie de multe ori foarte intens.


Mă gândesc la mine și la propria mea contractare, cu diferitele ei expresii: a-mi controla programul, a-mi controla relațiile, alimentația, modul de a colabora și crea și încă altele pe care încă nu le conștientizez. Și cum nu putem (slavă domnului) să ne eliberăm dintr-o dată din acest holding intern, pentru că am fi copleșiți și poate am înnebuni, îmi place să îmi imaginez că dăm încet încet drumul la un robinet. Și o dată cu această curgere a emoțiilor prin robinet și relaxare a mușchilor, și viața noastră exterioară începe să de configureze și să curgă în noi moduri, mai în concordanță cu cine devenim.