Caută

Cum să rămânem înrădăcinați în noi?Pentru cei dintre noi care din diferite motive am devenit pe parcursul vieții ‘nice girls’ și ‘nice boys’, de multe ori nici nu știm ca asta e doar o parte a ceea ce suntem și cât rău ne face să ne suprimăm gândurile și emoțiile ‘negative’.

Văd în munca mea unu la unu acestă judecată internă pe care oamenii și-o aplică pentru că: încă nu au iertat, încă simt nevoia de distanță față de unele persoane, nu pot accepta comportamentele unor persoane, etc. De cele mai multe ori mergem prea repede la minte (inclusiv eu), fără să stăm întâi cu ce se întâmplă în interior, poate cu furia, cu dezamăgirea, cu tristețea. Ca și cum emoțiile noastre nu au nimic să ne spună despre noi, ci sunt doar niște inconveniente de care vrem să scăpăm cât mai repede ca să fim din nou fericiți și productivi.

Au fost câteva situații în viața mea în care am simțit că furia care se scurgea din interiorul meu ar fi putut să ardă un oraș întreg. Situații în care mi-am permis să simt și poate să exprim cuvinte de care nu am crezut că sunt în stare. Ca și rezultat am putut că îi accept mai ușor pe cei din jurul meu cu propria lor furie și să nu îi mai percep ca pe niște monștrii, iar eu o biată ‘nice girl’ care se plânge de nedreptățile din lume. Eu cred că să ne creștem capacitatea de a ne simți paleta de emoții ne face mai așezați în noi și mai reali (nici mai buni nici mai răi) și ne ajută să îi vedem și pe ceilalți cu un ochi mai realist. Putem să simțim în corpul nostru când e timpul să stăm, când e timpul să plecăm, când să ținem pe cineva mai aproape și când să ne mutăm câteva scaune mai încolo.

Marțea viitoare voi facilita un atelier cu numele Power&Courage. Un atelier prin care intenționez să ghidez participanții în a deveni mai reali cu ceea ce simt și au nevoie, în a-și asculta acel ‘Nu!’ sau acel “Da!” care vine din înțelepciunea corpului. Cum să rămânem înrădăcinați în noi atunci când vocile interioare, unii oameni din jur sau societatea par să ne transmită constat ce înseamnă să fim ‘oameni buni’?

#rimtulinterior #embodiment #bodyconnection #bodymind #somatic #somaticcoaching #embodiedpractices #incorp #vitalitate