Caută

Despre coaching somatic și viața care se mișcă spre viațăAbordarea de coaching pe care majoritatea o cunoaștem este cea care adresează ceea ce face persoana, separat de cum este și de sinele care este legat de acțiuni și comportamente. Persoana primește sprijin pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive sau în carieră, sănătatea, relațiile, similar cu o modificare de comportament. Acest tip de coaching nu ia în considerare persoana ca un întreg, nici cultivarea simțului de sine care îi permite să creeze, să se vindece și să se educe dintr-un impuls venit natural din interior.

Coaching-ul Somatic umple această gaură incluzând în modalitățile de lucru cultivarea simțului de sine.

Spre diferență de coachingul verbal, include lumea fizică a senzațiilor, temperaturii, greutății, mișcării, pulsații, vibrații, precum și imagini, gânduri, atitudini, dorințe și limbaj. Unul din principiile fundamentale este de a ghida persoana să simtă și să fie cu forța vitală care o face vie. Asta este viața care se mișcă spre viață.

Perspectiva din care eu lucrez cu Coaching Somatic este una pe care realizez că am învățat-o în ultimii ani de la natură și de la propriul meu proces interior. Este o perspectivă care privește persoana ca un râu care curge, ca o plantă în creștere, ca o formă de viață aflată în transformare. Ce dorește să vină la viață? Ce dorește să fie exprimat? Ce este complet?

E important și să știm de unde venim, și ce ne-a făcut să fim persoana care suntem azi, dar de multe ori cred ca a ști mental prea multe ne poate bloca, eticheta, înmărmuri într-un diagnostic sau într-o catalogare. Și văd asta uneori în munca mea de unul la unu la unele persoane care știu foarte mult mental. Nu de alta dar am fost una dintre ei și suntem la un click distanță de o multitudine de informații. Și totuși asta ne face să pierdem din privire că viața vrea să curgă prin noi, să ne deschidă, să ne facă vii iar noi avem nevoie să îi facem spațiu ca ea să se desfăsoare, poate similar cum curge seva prin crengile unui copac.

#coachingsomatic #ritmulinterior #embodiment #incorp #vitalitate