Caută

Despre sesiuni de grup și sesiuni individuale



Îmi place să lucrez deopotrivă în sesiuni de grup și în sesiuni individuale. În general, sesiunile de grup au o temă stabilită de dinainte, care adună împreună oameni care au un interes pentru tema respectivă. Avantajul grupului ca și participant este că poți să auzi diverse perspective de la ceilalți care pot să-ți valideze experiența și să te ajute să reflectezi la noi soluții sau posibilități. De asemenea, poți să împărtășești cu ceilalți din procesul tău, prin ce ai trecut sau treci, iar câteodată să simți că greutatea pe care ai dus-o poate ușura pe altcineva.


Avantajul sesiunilor individuale este că focusul cade pe o singură persoană iar procesul este adaptat pentru a merge în profunzime pe nevoile ei. Știu din experiența mea cât e de benefic a fost și este să am parte de ambele experiențe, și de cea de grup și de cea individuală.


Visul meu de câțiva ani este să creez contexte pentru ambele experiențe, să croșetez grupul cu individualul, să ofer posibilitatea de participare la ateliere de grup care să ridice întrebări care pot fi adresate în sesiuni individuale, iar apoi rezultatul sesiunilor individuale să poată fi testat și integrat în contextul de grup. După cum și fraza ‘No man is an island’ spune, avem nevoie de comunitate și în același timp avem nevoie să ne cunoaștem și să ne asumăm propria noastră individualitate pentru a ne putea asuma rolul potrivit în interiorul unei comunități.