Caută

Limite și putere personalăPentru mine temele puterii personale, cea a setării de limite și a creativității se împletesc împreună precum părul dintr-o coadă.


Dacă nu setăm limite, puterea noastra e slăbită întrucât o lăsăm să curgă în toate direcțiile când ceilalți au nevoie de ceva de la noi (sau vocile noastre interioare au nevoie să ne ocupăm cu lucruri care nu ne fac mai vi). O dată ce puterea noastră e slăbită nu ne putem focusa pe ceea ce e cu adevărat important pentru noi.


Mulți dintre noi poate am avut inclusiv experiența de a crede că nu e nimic de valoare în interiorul nostru de protejat, ascultat sau crescut cu blândețe (nevoi, vulnerabilități, emoții, vise, valori). O dată ce începem să simțim că suntem valoroși, că putem fi apreciați pentru cine suntem, cu tot cu vulnerabilități, ne este mult mai ușor să începem să spunem nu. Adică să ne spunem nouă da, ritmului, nevoilor, preferințelor și viselor noastre. Poate să fie un proces anevoios și lent, dar care eliberează spațiu pentru sinele nostru și automat și pentru viața noastră creativă, pentru unicitatea noastră în lume.


O dată cu pierderea acestor instincte primare, nu am avut de ales decât să ne refugiem în minte. Din fericite precum puii de lup putem să învațăm de la cei care au instince mai puternice să ne afirmăm nevoile, să ne exprimăm emoțiile; să coborâm încet încet din cap, în piept, în bazin, în labe și când e nevoie să mârâim și să ne arătăm colții.


Acestea sunt teme dragi mie, cunoscute și din experiența mea personală, și cu care lucrez atât în ateliere de mișcare de grup cât și în sesiuni individuale. Daca ești curioasă/curios de munca mea poți să-mi scrii pentru mai multe detalii.