Caută

Practica zilnică face în traiectoria noastră cât un viraj de 1% pentru un avionÎn ultima perioadă observ tot mai clar în munca mea individuală nevoia de a duce practicile și uneltele din cabinet în viața de zi cu zi. Ceea ce practic personal și ofer prin munca mea este educarea creierului să fie într-o stare de prezență prin intermediul simțurilor și corpului. Conștiina, sau starea de prezență în moment, rămâne un concept până ajungem să practicăm.

O practică de prezență poate să fie atât de simplă cu e a ne descleșta maxilarul și a ne relaxa umerii, a ne simții stomacul într-o conversație dificila. Orice ne așează în noi.

Recent, am citit un jurnal în care am scris acum 5 ani. Am putut să văd cum, eram conștientă din punct de vedere mental de multe din vulnerabilitățile, limitările, struggel-urile mele, nu îmi lipsea insight-ul mental deloc. Și totuși aveam o capacitate mică de a sta cu mine, de a fi prezentă cu mine, cam așa de mărimea unei monezi, încât nu puteam rămâne centrată atunci când viața îmi aducea diferite situații în față.

Poate ai pățit vreodată să intri într-o situație conflictuală cu cineva și să observi că de ceva vreme vă învârtiți într-un vortex negativ în care fiecare îi apasă un buton celuilalt. Să fim într-un vortex de genul e dureros, și e dureros și să iesi din el, întrucât poate să necesite să suportăm în corp să ni se apese butoanele fără să reacționăm, pentru că e mai important pentru noi cine vrem să fim ca și persoane.

Deși am dat mai sus un exemplu din relații, cred că e similar și în relația cu viața noastră. Cred că de multe ori nu realizăm că suntem într-un vortex negativ cu anumite aspecte din ea, poate e felul cum ne hrănim, cum ne odihnim, cât timp oferim vieții noastre creative. Și cred că mulți dintre noi știm, mental, doar că avem nevoie că ne creștem capacitatea de a șede în noi, de a nu ne mai pierde cu valul exterior sau interior al gândurilor sau al emoțiilor.

Cred că și 5 minute pe zi pot face minuni. Doar imaginează-ți ce face un viraj de 1% pe ora al unui avion pentru întreaga lui traiectorie.

#rimtulinterior #embodiment #bodyconnection #bodymind #somatic #somaticcoaching #embodiedpractices #incorp #vitalitate