top of page
output-onlinepngtools.png

Cuvântul soma se referă la corpul viu în completitudinea lui.

Somatic înseamnă prin urmare arta și știința somei.

Distanța la care trăim de corp este distanța față de care trăim de sinele nostru, de realitatea noastră emoțională. În separarea creată de societate dintre spirit și materie/biologic, capacitatea noastră de simțire a senzațiilor și emoțiilor a fost pierdută.

Suprimarea simțirii a fost la un moment dat, pentru mulți, un mod inteligent de a reacționa la pericol, fie el real sau imaginat.

Trăim cu anxietate și teamă de propriile noastre sentimente, stări, dorințe și emoții. Cu alte cuvinte, suntem învățați din punct de vedere cultural să ne fie teamă de viață. Dacă trăim la distanță de viața corpului nostru, nu ne putem simți, și dacă nu avem capacitatea de a ne simți este dificil să învățăm, să ne schimbăm și să ne transformăm. De asemenea e imposibil să îi simțim pe alții, să le simțim bucuria, durerea, speranțele și fricile. 

 

Abordarea de coaching pe care majoritatea o cunoaștem este cea care adresează ceea ce face persoana, separat de cum este, și de sinele care este legat de acțiuni și comportamente. Persoana primește sprijin pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive sau în carieră, sănătatea, relațiile, similar cu o modificare de comportament. Acest tip de coaching nu ia în considerare persoana ca un întreg, nici cultivarea simțului de sine care îi permite să creeze, să se vindece și să se educe dintr-un impuls venit natural din interior.

Coaching-ul Somatic se deosebește de coaching-ul conversațional prin faptul că include lumea fizică a senzațiilor, temperaturii, greutății, fluxului de mișcare, pulsațiilor și vibrațiilor, precum și cea a imaginilor, atitudinilor, dorințelor, viselor și limbajului. 

Principiul fundamental în coaching somatic este trecerea de la sinele care gândește la sinele care simte.

 

Prețul unei sesiuni este de 170 lei/50 min.

*explicații despre Coaching Somatic preluate din cartea Arta Coachingului Somatic, Richard Strozzi-Heckler

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Abilități pe care le poți dobândi prin Coaching Somatic 

 • creșterea conștiinței coporale și de sine - prin observarea senzațiilor, respirației, formelor, acțiunilor, poveștilor și stărilor 

 • conștientizarea și accesarea emoțiilor și conectarea lor la senzații

 • dobândirea abilității de grounding și centrare - prin meditație și scanarea corpului

 • dezvoltarea privirii somatice - prin construirea abilității de observare de sine și a celorlalți prin intermediul corpului și nu doar prin conținutul verbal sau gânduri

 • dezvoltarea abilității de a fi cu și a vindeca rănile energetice și emoționale care sunt purtate în corp

output-onlinepngtools.png

Cu ce teme am lucrat și lucrez în sesiuni?

 • reglare emoțională (anxietate)

 • împrietenire cu emoții și stări (singurătate, tristețe, furie, rușine)

 • limite personale fragile

 • conflicte relaționale

 • iritabilitate și reactivitate crescută în relații

 • stres și dificultate de relaxare

 • ruminare mentală

 • auto-critică

“Învăț în fiecare zi să permit spațiului dintre unde sunt și unde vreau să fiu să mă inspire, nu să mă sperie”

— Tracee Ellis Ross

67778462_395627151312625_548222437978380
output-onlinepngtools.png

Testimoniale

M-am inspirat mult de la tine. Meditațiile sunt acum mai orientate spre senzatiile din corp și îmi imaginez o lumină protectoare albă care mă învăluie sau rădăcini, îmi folosesc imaginația, depinde.

Doar am vrut să îți zic că dau roade mari practicile de la tine și o să îți mai zic de mai multe ori :))

Printre puținele practici pe care le fac fără să mă gândesc prea mult că trebuie să le fac, vin natural.

- Diana

M-a ajutat să mai eliberez din vechile convingeri și să fiu mai blândă cu mine și să prind curaj că pot și din starea în care sunt să îmi găsesc calea mea. Și mă susține foarte mult vocea ta blândă dar puternică și plină de energie și gesturile tale atunci când vorbești.

Mi-a rămas adânc în mine imaginea ta cum mi-ai zis că acum eu îmi fac limitele și că tot le împing spre exterior și îmi fac spațiu așa cum pot acum.


Îți sunt foarte recunoscătoare!🤗

- Gianina

Să încep cu începutul - un exercițiu în care eram o algă - așa o rezonanță și o conectare cu corpul meu încât am zis: dacă corpul strigă: mai "vreau!", să îl ascult!


Așa că, iată-mă aproape săptămânal descoperind câte o cheie care deschide uși închise de mult sau uși pe care mi-e teamă să le deschid. De fiecare dată sunt uimit de profunzimea, simplitatea și forță exercițiilor.
 

Sunt recunoscător că am întâlnit-o pe Cristina și că mă las ghidat să redescopăr părți din mine.

Andrei

bottom of page