output-onlinepngtools.png

Coaching somatic

Ce e coachingul somatic?

În sesiunile de coaching somatic pornim de la teme, probleme, dorințe sau curiozități pe care le explorăm mai întâi verbal. Apoi prin intermediul diferitelor exerciții sau explorări pornim într-o incursiune în lumea corpului în care ascultăm cu atenție și blândețe senzațiile; strângere, durere, expansiune, furnicături, plăcere, calm etc, unde sunt ele, cum se transformă, și le lăsăm (dacă e momentul) să ne transmită mesajele lor. În tot acest timp putem face paralele cu situații din viața de zi cu zi, cu dinamici relaționale în care ne găsim, cu dorințe pe care le avem, încercând să urmărim firul roșu al temei inițiale. Pe final integrăm, completăm, respirăm cu ceea ce am găsit în lumea corpului.

De ce să alegi coaching somatic?

Senzația este limbajul Sinelui profund întrucât ne conduce la experiența trăită (la a simți) mai mult decât oricare alt simț. Experiența trăită este experiența de a ne simții vii, în care ne minunăm de completitudinea vieții, decât să analizăm părțile separate. Prin intermediul senzațiilor știm cum să ne reglăm fără să gândim (atunci când punem mâna pe o sobă încinsă), și în consecință să ne lăsăm ghidați decât să fim în control.

Senzația este limbajul corpului, al inconștientului, care reprezinta mare parte din ceea ce suntem. Pe măsură ce începi să asculți vocea corpului, îți cunoști mai bine limitele, îți crești capacitatea de a avea grijă de tine și de ceilalți, iar ca urmare experiența trăită de zi cu zi devine mai bogată.

output-onlinepngtools.png

Care sunt pilonii care ne susțin în această călătorie creativă de ascultare a corpului?

FB_IMG_1563290862693.jpg

spațiu sigur

 Atitudinea deschisă și de nonjudecată a tuturor gândurilor, emoțiilor și senzațiilor permite crearea unui spațiu de susținere și încredere. Fără această fundație orice tehnică sau metodologie poate avea puțin succes întrucât corpul și subconștientul rămân într-o stare de contractare și defensă, neputând fi impregnate de schimbare.

IMG_20200417_144111-01.jpg

conexiune

 Capacitatea de a rămâne conectat cu cineva la nivel corporal, precum printr-un cordon ombilical invizibil, ne permite să coborâm conversația de la un nivel mental la unul corporal. Aici, în lumea corpului și a senzațiilor găsim terenul fertil pentru schimbare și inspirație.

IMG_20190724_220115_955-01.jpeg

întrebări potrivite

Curiozitatea, ascultarea activă și urmarea intuiției pot să conducă la întrebările potrivite care pot deschide noi perspective. Îmi place să-mi imaginez că e ca și cum aș întreba ce se găsește dedesubtul unei anumite pietre pe care mai apoi am ridica-o împreună pentru a vedea ce plante vor să iasă la lumină.

“Învăț în fiecare zi să permit spațiului dintre unde sunt și unde vreau să fiu să mă inspire, nu să mă sperie”

— Tracee Ellis Ross

67778462_395627151312625_548222437978380
output-onlinepngtools.png

Testimoniale

Am avut încredere în Cristina și am simțit să-i încredințez anumite aspecte ale ființei

mele, știind instinctiv că va fi acolo pentru mine cu o perspectivă nouă și

unelte care să mă ajute să depășesc anumite obstacole din viața mea.

 

Am avut

dreptate, caci deja de la a doua ședință, am reușit să depășesc un aspect de

care eram legată înțelegând de ce se află acolo și de ce îmi doresc să mă despart

de el… și am făcut-o tot atunci, parcă având mai mult curaj ca niciodată.

- Doina

Pe parcursul mai multor luni mă luptasem să traduc o puternică viziune, legată de munca sufletului meu și direcția în viață, în realitate.

Prezența caldă, ascultarea deschisă, feedback-ul intuitiv al Cristinei - m-au ghidat cu blândețe într-un proces de conectare cu viziunea mea, cu capacitatea de a o exprima mai clar și mai cu încredere, și să fac pași spre realizarea ei.
 

Îi sunt profund recunoscător Cristinei pentru că mi-a arătat adevărata putere a coachingului, pentru notițele ei, și pentru temele pe care m-a ajutat să le descopăr.

- Dhyan Or

Cristina este una dintre cele mai deschise, pozitive și dedicate persoane pe care le-am întâlnit. Este o reală plăcere să petreci timp cu ea!

Prin întâlnirile nostre, am câștigat perspectivă pe un subiect care mă preocupa, dar pe care nu am apucat niciodată să îl explorez în profunzime. Am apreciat întrebările pe care le-a pus pentru a ghida discuția într-o direcție sau alta și prin care m-a ajutat să descopăr noi lucruri despre mine.

- Gabriela

Contactează-mă pentru o sesiune de 15 minute de conectare gratuită !