top of page
pexels-maksim-goncharenok-4348589.jpg

Force of nature

Conectare la corp și expresie corporală prin practici somatice și dans

20 aprilie - 22 iunie
(bilunar, LIVE Cluj-Napoca)

Suntem forțe ale naturii. Forță care câteodată erupe și care câteodată se scurge lent și cu răbdare șlefuind pietrele în calea ei.

Ca femei putem să fim ca un tsunami, o pisică, un porumbel, un curcubeu sau un uragan, toate în aceeași respirație.

Suntem ființe multidimensionale.

În fiecare oră ne traversează o multitudine de gânduri, emoții și senzații. O multitudine de părți psihice dansează împreună precum un organism care se expandează, se contractează, se răsucește, respiră mai repede, mai încet, oftează, geme, trăiește.

Te invit alături de mine într-un program de 5 întâlniri în care să explorăm diferitele elemente ale naturii, ritmuri, atitudini, forme și arhetipuri, modalități de mișcare și dans, toate cu scopul de a ne îmbogăți și flexibiliza experiența interioară și expresia din viața de zi cu zi. În fiecare întâlnire vom explora elemente diferite, te invit să citești mai jos temele.

Ne schimbăm forma, prima dată pentru a supraviețui, iar apoi pentru a trăi din plin.

*Două din întâlniri vor avea loc în natură. Locația se va comunica ulterior.

DSC01033_2.jpg

❥ îți asculți mai bine corpul și să te simți mai bine în el

❥ descoperi moduri noi de expresie de sine
❥ îți aprofundezi relația cu vocea ta interioară și creativitatea 

❥ te simți mai prezentă, mai centrată și mai disponibilă față de viață
❥ te simți bine împreună cu alte femei

La acest program pot participa doar persoanele care au mai fost la ateliere sau programe ghidate de mine.

Acest program te poate sprijini să:

output-onlinepngtools.png

"There is a vitality, a life force, a quickening that is translated through you into action, and there is only one of you in all time, this expression is unique, and if you block it, it will never exist through any other medium; and be lost. The world will not have it. It is not your business to determine how good it is, not how it compares with other expression. It is your business to keep it yours clearly and directly, to keep the channel open. You do not even have to believe in yourself or your work. You have to keep open and aware directly to the urges that motivate you. Keep the channel open. No artist is pleased. There is no satisfaction whatever at any time. There is only a queer, divine dissatisfaction, a blessed unrest that keeps us marching and makes us more alive than the others."


~ Martha Graham

DSC00959_2.jpg
image (1) (1).png

Temele întâlnirilor

Săptămâna 1: Stabilitate - Grounding - Ritm

Orice sămânță este plantată în pământ. De acolo își ia hrana, susținerea și conținerea, pentru ca apoi să se îndrepte spre cer. În această sesiune ne vom conecta din plin cu podeaua și cu armonia pe care ritmicitatea poate să o aducă corpului nostru.

Săptămâna 2: Receptivitate - Flow - Ascultare

O dată ce avea picioarele adânc înrădăcinate în podea, începem să ascultăm unde vrea corpul să ne ducă, ce vrea să exploreze, de ce este atras. În această sesiune vom cultiva ascultarea și receptivitatea față de impulsurile interioare de mișcare și îi vom permite să ne deschidă spre o stare de flow.

Săptămâna 3: Putere - Stoccato - Limite

De multe ori după un proces de explorare, urmează o fază de filtrare, separare și dicernământ. Să putem spune da și nu cu corpul ne permite să continuă, să creștem în direcția care este cea mai benefică pentru noi. În acest atelier ne vom juca cu ritmul stoccato din 5 ritmuri și cu forme de expresie a lui da și nu prin mișcare.

Săptămâna 4: Expresie - Haos – Predare

Să putem trăi armonios cu haosul este o artă pentru unii dintre noi. Dar există momente în viață în care haosul ne învăță să predăm frâiele controlului și să ne lăsăm purtate de valurile de energie, și poate chiar să le permitem să ne energizeze și să deschidă noi spații de expresie.

Săptămâna 5: Conexiune - Joc - Creativitate

În tot acest joc al vieții suntem împreună cu alții. Alte suflete și corpuri cu care putem comunica, explora, crea și de la care ne putem inspira. În această sesiune vom deschide în mod special ochii și corpul pentru a fi împreună ca și perechi și ca și grup în mișcare.

Săptămâna 6: Încetinire - Nemișcare - Integrare

În această ultimă sesiune vom reflecta asupra călătoriei pe care am avut-o pe parcursul programului și ne vom orienta spre viitor și felul în care ne dorim să cultivăm semințele pe care le-am primit în viața de zi cu zi.

** Îmi rezerv dreptul de a schimba tematicile întâlnirilor acolo unde mi se pare că altceva ar fi mai potrivit pentru experiența grupului.

În acest program o să întâlnești

❥ Meditații
❥ Explorări din Terapie prin Mișcare și Dans
❥ Dans și Mișcare Autentică

❥ Journaling

❥ Scris și desen
❥ Sharing de grup

Plata
output-onlinepngtools.png

Plata

*Plata nu se returnează decât în caz de anulare a evenimentului.
În caz că nu mai poți ajunge și ai plătit, îți poți găsi un înlocuitor pentru a nu pierde investiția.

Grupul va fi format din minum 6 persoane și maxim 12.

Pentru a te înscrie, scrie-mi un mail la ritmulinterior@gmail.com.

Întâlnirile vor avea loc sâmbătă 20 aprilie, 11, 25 mai, 8, 22 iunie între orele 10:30 și 12:30 (2h).
Preț: 550 RON

Posibilitate de plată integrală sau în două rate de 275 RON
Deadline înscrieri: 13 aprilie

DSC00894_2.jpg
image (1) (1).png

Cu cine?

 Sunt Cristina Chirnogea. Sunt pasionată de mișcare, dans, fotografie și natură și toate modurile în care acestea se interconectează și ne spun ceva despre viață.


Am o formare în Coaching Cognitiv-Comportamental, în Terapie prin Mișcare și Dans în cadrul Universității Autonome din Barcelona și în Mișcare Autentică. Am explorat și continui să explorez cu diferite forme de mișcare și practici de embodiment care mă pun în contact cu mine și cu viața.


Prin proiectul Ritmul Interior facilitez ateliere de mișcare și dans, online și offline, singură și în colaborare creativă cu alte persoane. De asemenea lucrez și în sesiuni individuale de coaching somatic, care au ca și componentă principală ascultarea corpului.

Ce creez e rezultatul propriei mele călătorii dintr-un spațiu cu teamă de senzații și emoții, un spațiu de perfecționism, anxietate și struggle spre un spațiu interior cu mai multă conectare, curiozitate, inspirație, compasiune și sinceritate față de procesele umane.

Te invit să călătorim împreună!

DSC_7475.jpg

Fotografie: Irina Petrichei

bottom of page