top of page
output-onlinepngtools.png

Free flow

"I am rooted but I flow"

                                                    - Virginia Wolf

Ce e free flow?

Free flow e o practică pe care am creat-o în ultimii ani de explorare personală și facilitare. 

Ideea de la baza practicii este de accesare a stării de flow, la toate cele trei nivele: fizic, mental și emoțional. Starea de flow, după cum și ultimele studii o spun este o stare meditativă, de curgere și ușurință în care grijile minții dispar și sunt înlocuite cu deschidere, receptivitate și vitalitate.

Este o practică blândă, feminină și incrementală, care de multe ori îi suprinde pe cei care nu sunt obișnuiți să se miște sau spun că nu știu să danseze, făcându-i să se găsească mișcându-se liber și intuitiv.

De ce să practici free flow?

Trăim într-o perioadă de suprastimulare mentală, în care de multe ori ne pierdem în temeri, obiective și valori care nu ne aparțin. Nici unul din noi nu suntem vinovați pentru asta, ci se datorează faptului ca multora ne-a lipsit educația în familie, în școli sau la nivel de societate de a reveni la noi și la interiorul nostru, de a fi încurajați să ne găsim răspunsurile în interior și să credem că doar noi știm ce e mai bine pentru noi. Așa că multi dintre avem nevoie să ne dezvoltăm această conexiune la vârsta adultă. Conexiunea cu corpul este o care directă spre  comunicare cu inima noastră și cu lumea noastră interioară, iar practica de free flow este accesibilă pentru persoane cu orice nivel de practică cu corpul și abilitate fizică.

De asemenea pe parcursul evoluției noastre pe acest pământ vom întâmpina multiple momente de tensiune, de diferite intensități, momente de creștere în care o creangă va începe să crească din trunchi, creând un punct de tensiune. Este important să înțelegem că aceste puncte de tensiune ale lumii interioare se vor regăsii și la nivel fizic și că putem să alegem conștient să nu fugim de simptome și de discomfort fizic, acoperindu-le cu distrageri, ci să cream spațiu în interiorul nostru pentru ca aceste tensiuni să îsi poate găsi loc prin corp și să curgă prin noi.

Pe măsură ce ne cultivăm acest spațiu interior și capacitatea de receptivitate la senzațiile interne corpul începe să ne șoptească încet, să comunice cu noi, să ne ghideze spre unde vrea fluxul vieții noastre să curgă spre și mai multă viață. 

Dezechilibrele fizice (durerile cronice, inflamațiile și multe boli), precum și dezechilibrele emoționale (depresia și anxietatea) au o componentă de reprimare a senzațiilor corporale, a emoțiilor și a expresiei de sine. Teama de a ne da voie să simțim și să ne exprimăm liber ne ține blocați într-o stare de amorțire, hiperintelectualizare și deconectare față de lumea noastră interioară. Să dăm drumul încet la acest robinet pentru a simți ce am înmagazinat de-a lungul timpului în țesuturi și celule, ne deschide să primim în corp mai multă vitalitate.

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Despre practică

Free flow este o țesătură organică de:

  • respirație

  • grounding

  • accesarea fluidității interioare

  • conexiune între corp și imaginație

  • lucru în profunzime cu tensiunea corporală

IMG_20200710_190617_edited.jpg
bottom of page